VAATLASER

MET DE GENTLEMAX PRO

Er zijn verschillende vaatproblemen die door middel van de Nd:YAG laser, behandeld kunnen worden. De laser richt zich op de kleur (rood of blauw) van het vaatje. Het laserlicht schijnt een lichtbundel waardoor er een energie in het vat wordt ontwikkeld.  Deze energie creëert een warmte die de eiwitten in de vaatwand beschadigd. Het lichaam ruimt deze vaatjes daarna vanzelf op.

 

De volgende vaatproblemen kunnen met de GentleMax Pro behandeld worden:

  • Verwijde vaten op de benen (besenreiser);

  • Teleangiëctastieën (couperose);

  • Woekeringen van bloedvaatjes (hemangioom);

  • Spinnenkopjes (spider naevus);

  • Kleine gesprongen vaatjes.

Voor de behandeling

De behandelende plaatsen mogen zes weken voor de behandeling niet of nauwelijks aan de zon zijn blootgesteld om de kans op huidverkleuringen te beperken.

 

Tijdens de behandeling krijgt u een speciale laserbril op die uw ogen beschermt. Tijdens de behandeling kunt u een prikkelend gevoel ervaren. De huid wordt voor elke lichtstraal kort gekoeld, waardoor de behandeling bijna pijnloos is. Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen wenselijk voor een goed resultaat. 

 

Na de behandeling

De huid zal na de behandeling wat rood en gezwollen zijn. Daarom wordt de huid gekoeld met koelpacks om de warmte uit de huid te halen en de zwelling te verminderen. Daarnaast kunt u de volgende punten in acht nemen:

  • Wees matig met alcohol en intensief sporten de eerste 4 dagen. Dit kan zorgen voor vaatverwijding, waardoor de behandelde vaten weer open kunnen gaan.

  • Vermijd de zon de eerstkomende 6 weken na de behandeling. De huid kan in deze periode lichtgevoelig zijn. Indien dit niet kan, bescherm de huid dan met minstens een factor 30 zonnebrandcrème op het behandelde gebied.

  • Dep uw huid droog na het douchen in plaats van wrijven. Hierdoor voorkomt u irritatie.

 

Resultaat

De vaatjes/vaten zijn niet meteen na de behandeling weg. Het lichaam heeft enkele weken de tijd nodig om deze op te ruimen. Hierna zullen de vaatjes/vaten niet meer zichtbaar zijn.

Voor

Na

Voor

Na

DE PRAKTIJK

CONTACT

Gezondheidscentrum Rucphen

Kozijnenhoek 80

4715RG Rucphen

Email: info@huidtherapiepotters.nl

Tel: +31(0)645570955

Openingstijden:

Ma 13:00-17:00

Di     8:30-17:00

Woe 8:30-12:00

Do    8:30-17:00

Vrij   8:30-17:00

Za    9:00-12:00 

Behandelingen alleen op afspraak.

Afspraken buiten openingstijden zijn mogelijk in overleg. Zaterdagen 1x in de maand.

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray LinkedIn Icon