PIGMENTLASER

MET DE GENTLEMAX PRO

Pigmentvlekken, sproeten of moedervlekken kunnen cosmetisch storend zijn. Ze zijn meestal te vinden op lichaamsdelen die het meest worden blootgesteld aan de zon. Deze vlekjes zij goedaardig maar worden meestal als storend ervaren.

 

Door middel van de pigmentlaser kunnen verschillen donkere pigmentvlekken worden behandeld zoals:

 

  • Ouderdomsvlekken (lentigo senilis);

  • Zonnevlekken (lentigo solaris);

  • Sproeten (efeliden);

  • Kleine moedervlekken;

  • Zwangerschapsmasker (melasma).

 

Het doel van deze behandeling is het verminderen of verwijderen van het ongewenste pigment. Door middel van de pigmentlaser worden er lichtflitsen met hoge intensiteit op het te behandelen gebied gegeven. Hierdoor wordt het te veel aan pigment omgezet in warmte, waardoor deze cellen in de huid worden vernietigd. De pigmentvlek wordt hierdoor tijdelijk donkerder. In de pigmentvlek worden de ketens van pigment verbroken en langzaamaan door het lichaam opgeruimd. Als het pigment oppervlakkig ligt kan de pigmentatie al weg zijn, maar in de meeste gevallen zijn er 2-4 behandelingen nodig om de 6 weken. Deze tijd heeft het lichaam nodig om ervoor te zorgen dat deze het pigment kan opruimen.

 

Voor de behandeling

Voordat de gehele pigmentvlek wordt behandeld, kan er een testflits worden uitgevoerd met de laser. Hierdoor kan de reactie van de huid bepaald worden en ervaart u hoe de behandeling gaat zijn. 

 

Ook zijn er een aantal punten waarop gelet moet worden voordat u behandeld wordt. Het is namelijk belangrijk dat de huid voor de behandeling niet zongebruind is. Vermijd daarom ook de zonnebank vanaf 4-6 weken voor de behandeling en gebruik geen zelf-bruinende crèmes. Hierdoor bevat de huid een verhoogd melanine (cellen die zorgen voor een bruine kleur) gehalte waardoor de laser het omringende weefsel van de pigmentvlek mee behandeld. 

 

Gemiddeld zijn er 3-4 behandelingen nodig met een interval van 4 weken.

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de behandelde huid wat donkerder van kleur zien en wat verheven zijn met een lichtroze rand. Dit komt doordat de laser warmte in de huid heeft gebracht. Door de warmte kan het zijn dat de huid wat warm aanvoelt. Dit is van korte duur en zal ongeveer na een dag zijn weggetrokken. U mag altijd thuis koelen met een koelpack uit de koelkast, niet uit de vriezer. Na de behandeling zal er een klein korstje ontstaan wat binnen 7-14 dagen is genezen. Het pigment zal in de loop van 4 a 6 weken geleidelijk vervagen.

Tot ongeveer 4 weken na de behandeling wordt geadviseerd om Uv-licht te vermijden. Daarom is het belangrijk gedurende het behandeltraject, maar zeker ook hierna, de huid te beschermen met minimaal een factor 30. Dit voorkomt ook het opnieuw vormen van pigment. 

 

Resultaat

Het uiteindelijke effect van de behandeling is bij iedereen verschillend. Het is afhankelijk van de grootte en oorsprong van de pigmentstoornis. Als u gevoelig bent voor pigmentvorming is er kans dat na enkele jaren er zich nieuwe pigmentvlekken ontwikkelen. Dit kan komen door blootstelling aan zonlicht, zonnebank, veranderde hormoonhuishouding, ouder worden en erfelijkheid.

Voor

Na

DE PRAKTIJK

CONTACT

Gezondheidscentrum Rucphen

Kozijnenhoek 80

4715RG Rucphen

Email: info@huidtherapiepotters.nl

Tel: +31(0)645570955

Openingstijden:

Ma 13:00-17:00

Di     8:30-17:00

Woe 8:30-12:00

Do    8:30-17:00

Vrij   8:30-17:00

Za    9:00-12:00 

Behandelingen alleen op afspraak.

Afspraken buiten openingstijden zijn mogelijk in overleg. Zaterdagen 1x in de maand.

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray LinkedIn Icon